Skip to content

Un bihorean a fost prins la frontieră cu un Mercedes căutat de autoritățile italiene

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au descoperit un autoturism marca Mercedes, căutat de autorităţile din Italia şi condus de un cetăţean român.

În data de 15 mai, ora 19:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, pe sensul de ieșire din țară un cetăţean român, Călin S., în vârstă de 31 de ani, cu domiciliul în județul Bihor, conducând un autoturism marca Mercedes,  an de fabricație 2014.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în bazele de date, polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figura ca“bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia în data de 13.02.2018.

Bărbatul a declarat că urma să predea autoturismul unui conaţional, în Ungaria, neştiind că maşina este în atenția autorităţilor italiene.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permis de conducere suspendat, iar mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Borș până la finalizarea cercetărilor.