Maniac și ucigaș care ar fi putut să lovească din nou dacă carabinierii nu l-ar fi arestat miercuri, 10 octombrie, la ordinele Procuraturii de Modena.

Acesta este profilul atribuit de anchetatori lui Raffaele Esposito, bucătar de 34 de ani, născut la Napoli, dar rezident în Savignano sul Panaro, provincia Modena, acuzat că a ucis o prostituată română și că apoi i-a incendiat cadavrul.

În plus, italianul este acuzat și de un viol și o tentativă de sechestrare de persoană, infracțiuni comise în dauna altor două femei, toate în numai zece zile.

Astfel s-a rezolvat cazul corpului incendiat și aruncat la periferie, rămas îndelung neidentificat, care relevă un scenariu criminal îngrijorător și o persoană „periculoasă, absolut lipsită de control și de empatie față de victime”, conform procurorilor.

Prima faptă, în ordine cronologică, este din 28 august, când Esposito a violat, după ce a legat-o și i-a pus căluș, o femeie, cunoștință de-a sa, la Zocca, provincia Modena.

Apoi în noaptea de 29 spre 30 august a ucis-o, în orașul Modena, pe românca de 31 de ani Vasilica Nicoleta Neață (foto sus), dându-i apoi foc în zona San Dominio.

În fine, pe 2 septembrie la Savignano sul Panaro, Esposito a încercat (dovadă sunt imaginile filmate de o cameră de supraveghere a unei locuințe) să sechestreze o tânără de 18 ani care mergea pe stradă.

Pe timpul interogatoriului, bucătarul a recunoscut violul și că a incendiat-o pe româncă, însă a declarat că nu el a ucis-o, ci niște persoane de culoare care au apărut de nicăieri. O versiune pe care anchetatorii nu o consideră deloc credibilă.

Bărbatul a fost prins datorită sistemului GPS al mașinii fiicei partenerei sale de viață, o tehnologie despre care nu știa că este în funcțiune în timp ce a folosit vehiculul.

Mai mult, pentru a da foc cadavrului, a utilizat o carte aparținând tot fiicei iubitei sale, element determinant pentru identificarea lui, întrucât aceasta nu a ars complet și a rămas vizibil numele fetei.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?