Skip to content

Un cetățean ROMÂN, identificat printre persoanele decedate în urma prăbușirii podului din Italia

Un cetăţean român, Marian Roșca, în vârstă de 36 de ani, din Curtișoara (Gorj) a fost identificat printre persoanele decedate în urma prăbuşirii marţi a unei porţiuni din viaductul Morandi al autostrăzii A10, în apropiere de Genova, precizează MAE.

Ministerul adaugă că având în vedere gravitatea incidentului, operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare, informează Agerpres.

“O echipă consulară mobilă, condusă de şeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda asistenţă consulară. Conform datelor preliminare obţinute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la faţa locului, printre persoanele decedate a fost identificat şi un cetăţean român”, relevă MAE.

Sursa citată arată că echipa consulară mobilă îşi va continua activitatea de asistenţă pe tot parcursul nopţii şi va menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele.

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor tragicului incident produs în Genova, soldat cu decesul a numeroase persoane, şi le doreşte celor răniţi însănătoşire grabnică.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.

“Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, acordând asistenţa consulară necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsufleţit şi eliberarea certificatului de deces”, mai arată MAE.

Sora românului declarat mort din greșeală: „Parcă a presimţit”

Un cetățean ROMÂN, identificat printre persoanele decedate în urma prăbușirii podului din Italia

DEZASTRU în Italia: Morți și răniți după prăbușirea unui pod al autostrăzii A10 în Genova – VIDEO

Bilanțul provizoriu al tragediei din Italia: 35 de morți, zece dispăruți și 440 de evacuați. Podul va fi dărâmat