Skip to content

UN MASACRU NAȚIONAL. Stop tăierilor în parcurile naționale!

Agent Green a demarat campania „Un masacru național” pentru a opri dezastrul din parcurile naționale din România, pentru a atrage atenția publicului larg și pentru a responsabiliza Ministerul Mediului – România să protejeze strict cele 13 parcuri naționale din România. Acestea reprezintă 1% din suprafața țării.

Primul reportaj din această campanie se axează pe Parcul Național Domogled – Valea Cernei din județul Caraș – Severin, cel mai mare parc din cele 13 din România.

[videopress TP6q9uyN]

Cioate de arbori cu circumferința de peste 5 metri, ulei de motor ars, pâraie distruse, buldozere și drujbe sunt la tot pasul pe Valea Cernei. Pădurile rămase până acum neatinse, formate prin procese naturale după ultima era glaciară, au fost devastate sistematic cu voia Romsilva, administratorul parcului și cu girul Ministerul Mediului, autoritatea publică centrală care face politicile în domeniu.

Oprește acest masacru: https://www.agentgreen.ro/stop-taieri/

Mai multe informații despre problematica parcurilor naționale, campania Agent Green si soluții găsești pentru protejarea lor aici: https://www.agentgreen.ro/campania-pentru-parcuri-national…/