Un ofițer de la Academia de Poliție „A.I. Cuza” a amenințat cu moartea o jurnalistă

Un ofițer de la Academia de Poliție „A.I. Cuza” este suspectat că a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan.

Polițiștii fac astăzi, 24 aprilie 2019, mai multe percheziții la locuința sa din Slatina și biroul acestuia din București.

În mod ciudat, însă, până la această oră, pe site-ul Poliției Române nu se găsește niciun comunicat în legătură cu această acțiune.

Este un obicei al Biroului de Presă al instituției să nu emită comunicate atunci când polițiștii comit fapte ilegale.

Luni seara, 15 aprilie 2019, jurnalista Emilia Șercan a primit un mesaj în care era amenințată.

„Am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire”, a scris jurnalista pe o rețea de socializare.

Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului

Emilia Șercan a mai dezvăluit faptul că a primit aceste amenințări pentru că în ultimul timp a publicat anchete în care arată că în Academia de Poliție există foarte mulți profesori care au tezele de doctorat plagiate.

„Conținutul mesajului sugerează că amenințarea este legată de subiectele la care lucrez acum”, a mai scris jurnalista, precizând că a cenzurat o parte a mesajului pentru a-i proteja pe cei dragi ei.

 

Imediat după ce a primit amenințarea, a depus o plângere la Poliția Capitalei.

Mai multe organizații, printre care și Reporters sans frontières (Reporteri fără Frontiere) au sărit în apărarea jurnalistei.

„Dacă siguranța Emiliei Șercan va fi pusă în pericol, noi, Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch, vom considera că autoritățile române sunt responsabile de faptul că nu au acționat și că nu au luat imediat măsurile adecvate pentru a proteja jurnalistul”, se arată într-un comunicat.

Pe 24 aprilie 2019 a fost identificată persoana care a trimis amenințările cu moartea.

Este vorba despre ofițerul Adrian George Bărbulescu, angajat al Academiei de Poliție.

Acesta a fost depistat și ridicat din locuința sa din Slatina și urmează să fie adus la audieri în București, conform Digi24.

„„Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moartea un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție”, a precizat jurnalista la aflarea informației.

Adrian George Bărbulescu are 24 de ani și lucrează din 2018, imediat după absolvire, la biroul de cooperare inter-universitară al Academiei de Poliţie, conform G4Media.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Olt şi vicepreşedinte SNPPC, Cristel Ioţu, a criticat dur comportamentul poliţistului, scrie Adevărul.

„Din punctul meu de vedere, este de neimaginat că un poliţist care apără legea, în loc să dea concurs presei care încearcă să scoată nişte adevăruri la iveală, el pune piedici şi încearcă să stopeze. E o pată pe obrazul Poliţiei Române“, a declarat Ioţu.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?