Un preot ortodox consideră vizita Papei Francisc în România o BLASFEMIE

Un preot ortodox român din Grecia se opune venirii Papei Francisc în România spunând că ereticii nu au ce căuta în Biserica Ortodoxă.

Mitropolia Munteniei și Dobrogei i-a interzis încă din 2015 preotului să participe la slujbe în locașurile de cult de pe teritoriul ei din cauza tulburărilor pe care le-a provocat.

Preotul Matei Vulcănescu a publicat pe 31 ianuarie 2019 pe site-ul marturisireaortodoxa.ro un articol în care explică de ce a inițiat petiția: Papa Nu are ce cauta în Romania! 

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.

Ce nu spune preotul este că el a scris și publicat documentul pe site-ul petiteonline.ro în 2011 când nici nu se punea problema vizitei Papei Francisc la noi în țară.

Mai mult, cardinalul Jorge Mario Bergoglio a devenit Papa Francisc abia în 2013 în urma demisiei Papei Benedict al XVI-lea.

Vulcănescu este mândru că în opt ani a reușit să strângă aproape 5.000 de semnături pentru ca Papa să nu vină în România.

Din 31 ianuarie 2019 de când a publicat articolul menționat mai sus și până pe 10 februarie 2019 doar 47 de oameni au semnat petiția. Textul petiției din 2011 este actualizat în articolul din 31 ianuarie 2019.

ECUMENISMUL este o mișcare de refacere a unității universale a bisericilor creștine pe calea acordurilor și a dialogului teologic

De ce nu vrea preotul Matei Vulcănescu ca șeful Bisericii Catolice să vină în România:

În primul rând, pentru că se creează confuzie și mulți ortodocși vor crede că Biserica Ortodoxă și cea Catolică ar fi una și aceeași când de fapt singura biserică adevărată este cea ortodoxă

Apoi, el consideră că Papa este un eretic și aduce argumente teologice în acest sens.

„Nu se cuvine ca ortodocșii și ereticii papistași (n.r. – catolicii) să se adune în lăcașuri de cult împreună, conform tuturor canoanelor Bisericii Ortodoxe.”

Vulcănescu este de acord ca Papa să viziteze România ca simplu turist, dar să nu fie primit la slujbele ortodoxe.

Dacă Papa ar veni în România ca șef al ereziei romano-catolice și ar fi primit de către Patriarhia Română este blasfemie pentru că papistașii sunt eretici, mai scrie el.

„Îi numim papistași și nu romano-catolici pentru că numai Biserica Ortodoxa, cea UNA, are însușirea de Catolică (Universala sau Sobornicească sau Ecumenică).”

Împărtășania papistașă (romano-catolică) are ca efect DEMONIZAREA, pentru că cel ce se împărtășește cu taine mincinoase se împărtășește cu cel care le-a insuflat, adică cu diavolul, tatăl minciunii.”

De aceea, mai susține preotul Vulcănescu căsătoriile dintre ortodocși și catolici nu primesc binecuvântarea lui Dumnezeu, ci sunt un blestem.

Preotul Matei Vulcănescu este un cleric radical care îşi sfătuia credincioşii să nu facă păcatul avortului, ci mai bine să-i omoare pe copii după ce se nasc, scrie Adevărul.

Sfântul Sinod a considerat că acest cleric dăunează imaginii Bisericii atât în țară, cât și în afara granițelor țării.

Au existat unele tulburări provocate de comportamentul și activitatea desfășurată de preotul Matei Vulcănescu de la Parohia „Panaghia Odighitria” – Pireu, Grecia, în unele eparhii din Patriarhia Română”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei din 2015.

Sinodul mitropolitan a hotărât ca preotul să nu fie primit în comuniune în nici o parohie, mănăstire sau schit din cuprinsul eparhiilor din Mitropolia Munteniei și Dobrogei (în cadrul unor evenimente bisericești sau pentru slujire).