Un român din Franța, amator de vinuri fine, a schimbat coduri de bare pentru a le cumpăra ieftin

Un român în vârstă de 30 de ani a fost condamnat pe 18 decembrie la închisoare cu suspendare de Tribunalul Penal din Caen, nordul Franței. Acesta a fost prins într-un supermarket că a înlocuit codurile de bare ale unor sticle de vin scumpe.

Bărbatul a declarat că trăiește în Paris și că pe 2 octombrie a vrut să viziteze localitatea Caen pentru că „iubește marea”.

Însă el a fost prins la Ifs, departe de mare, în timp ce cumpăra dintr-un supermarket Leclerc vin de foarte bună calitate la un preț foarte mic, deși acesta costa 89 de euro sticla.

După ce a scanat trei sticle de vin, casierul și-a dat seama că era imposibil ca acestea să coste numai 3,89 euro fiecare. Românul a achitat vinul însă imediat a fost reținut de poliție.

Tânărul susține că a întâlnit un bărbat într-un bar din Paris care i-a vândut 14 coduri de bare la prețul de 40 de euro.

În fața instanței a mai spus că este un mare iubitor de vinuri de calitate și că este student la Drept în București. „Am vrut să vin în Franța ca să trăiesc alte experiențe”, a povestit acesta enervând cu atitudinea sa președintele completului de judecată care i-a spus că riscă să fie acuzat de ultraj.

Românul a furnizat și o a doua versiune privind motivul deplasării la Caen, spunând că a vrut să-și viziteze iubita. Dar nu a putut să furnizeze numele sau adresa acesteia.

Procurorul este convins că de fapt obiectivul românului era doar acela de a cumpăra vinuri scumpe la prețuri derizorii pe care apoi urma apoi să le vândă la prețuri mult mai mari.

Escrocul român a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 400 de euro. În plus, trebuie să plătească si daune materiale și morale de circa 200 de euro.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA