Un turist român a murit în Cambodgia în urma coliziunii a două ambarcațiuni

În seara zilei de marți, 27 noiembrie, două nave de mici dimensiuni s-au ciocnit lângă insula Koh Rong Sanloem, Cambodgia.

Una avea la bord 18 pasageri, cealaltă trei. În urma ciocnirii, un român în vârstă de 35 de ani a murit chiar dacă salvatorii au ajuns în mai puțin de un sfert de oră la locul accidentului.

Echipele de intervenție l-au găsit pe Bogdan Mihail Ciucă decedat și alți doi pasageri aproape înecați după ce au leșinat în urma impactului.

Cei doi operatori ai navelor au fost arestați pe 28 noiembrie de poliție și interogați pentru a se stabili cauza incidentului, conform publicației Phnom Penh Post.

Conform poliției din Koh Rong Sanloem, vaporașul pilotat de Morn Vy, în vârstă de 26 de ani, avea la bord 17 pasageri când s-a răsturnat după ce a fost lovit de o altă ambarcațiune în care se aflau trei oameni.

Românul și celelalte două victime se aflau în ambarcaţiunea care s-a răsturnat.

„Autopsia a relevat o vânătaie pe gâtul decedatului. Este posibil să fi murit imediat după coliziune”, a declarat pentru publicația citată Yit Nem Soty, șeful poliției locale.

Din declarațiile martorilor, ambarcațiunea în care era românul naviga încet când a fost lovită în spate, în partea dreaptă.

Fără intervenția promptă a autorităților, toate cele 18 persoane din ambarcaţiunea lovită s-ar fi înecat.