UNGARIA reia restricțiile impuse circulației camioanelor înainte de pandemie

Ministerul Afacerilor Externe informează transportatorii români care tranzitează teritoriul Ungariei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile ungare, urmare a ridicării stării de urgenţă, vor redeveni aplicabile restricţiile de circulaţie existente anterior pentru zilele nelucrătoare (weekend şi sărbători legale), aplicabile camioanelor a căror masă totală depăşeşte 7,5 t şi care sunt încadrate în clasa de mediu de cel puţin EURO3 (Camion Stop), suspendate pe perioada instituirii măsurii stării de urgenţă.

Potrivit unui comunicat al MAE, începând cu data de sâmbătă, 27 iunie, ora 22,00, până duminică, 28 iunie, ora 22,00, este interzisă circulaţia pe teritoriul Ungariei a camioanelor a căror masă totală depăşeşte 7,5 t şi care sunt încadrate în clasa de mediu de cel puţin EURO3, intervalul orar menţionat urmând să fie aplicabil pentru toate zilele de weekend şi sărbători legale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Asistenţa consulară va putea fi solicitată inclusiv Consulatelor Generale ale României la Szeged: +3662424431, respectiv Gyula: +3666464579.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Ungaria: +36305356912, al Consulatului General al României la Szeged: +36306777980, respectiv al Consulatului General al României la Gyula: +36306357181.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://budapesta.mae.ro, http://szeged.mae.ro, http://gyula.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?