UNGARIA: Șofer român de microbuz, condamnat pentru un accident grav comis după ce a condus 44 de ore

Un român din județul Neamț a fost condamnat pe 25 octombrie 2018 de Tribunalul din Debrețin, Ungaria, la doi ani și șase luni de închisoare și nu mai are dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de patru ani.

Șoferul, în vârstă de 37 de ani, a produs în vara anului trecut un grav accident de circulație în Ungaria, lângă localitatea Mezőpeterd, după ce a adormit la volanul microbuzului pe care îl conducea.

Microbuzul, în care se aflau opt români care veneau acasă din Anglia, s-a lovit de un TIR. Trei persoane au murit atunci.

Nemțeanul a fost imediat reținut de poliția maghiară și ulterior pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Autoritățile maghiare au concluzionat că accidentul s-a produs din cauza faptului că șoferul a condus 1.900 de kilometri fără a avea un coleg și a făcut doar mici pauze de câte jumătate de oră.

Tragedia s-a produs la opt kilometri de Vama Borș. Conducătorul microbuzului nu dormise de 44 de ore. A ațipit la volan și a intrat într-un TIR parcat. Avea aproximativ 95 km/h.

Două femei şi un bărbat din Botoşani, Neamţ şi Maramureş, au murit pe loc. Un alt călător a rămas cu un handicap permanent și alţi doi au suferit leziuni grave.

Cei care au scăpat numai cu răni sunt din Cluj, Sălaj, Neamţ și Iaşi. Șoferul și pasagerul din dreapta puratu centura de siguranță și aproape că nu au suferit nicio leziune.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?