Uniunea Europeană şi Marea Britanie au aprobat textul draftului pentru BREXIT

Astăzi, oficialii UE și cei ai Marii Britanii au aprobat textul care urmează a deveni acordul BREXIT, susține BBC.

O ședință specială a Cabinetului britanic a avut loc la ora 17.00 ora României, premierul Theresa May căutând să obțină susținerea miniștrilor.

În această seară, ea va avea discuții cu fiecare ministru în parte.

Textul a fost aprobat în ciuda faptului că promotori de frunte ai ieșirii Marii Britanii din UE, Boris Johnson și Jacob Rees-Mogg, au cerut respingerea acestuia.

Johnson a declarat pentru BBC că acest draft este inacceptabil pentru oricine crede în democrație și că va vota împotriva lui.

Conservatorul Jacob Rees-Mogg a declarat că Marea Britanie va deveni un stat vasal, iar Irlanda de Nord va fi condusă de fapt de la Dublin.

Problema frontierei dintre Irlanda și Irlanda de Nord a fost una dintre ultimele chestiuni discutate având în vedere modul de garantare a faptului că nu vor exista controale la graniță.

Ambasadorii celor 27 state membre ale UE se vor întâlni mâine la Bruxelles.

Urmează a se stabili data unui summit al liderilor europeni la sfârșitul lunii noiembrie pentru semnarea actului de ieșire a Regatului Unit din UE stabilită pe 29 martie.

În ciuda ultimelor evenimente, Theresa May trebuie să-și convingă colegii de partid să voteze textul.

Liderul laburiștilor, Jeremy Corbyn, a declarat în urmă cu câteva minute că dacă documentul nu îndeplinește condițiile puse de ei, laburiștii vor vota împotrivă.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?