Skip to content

UPDATE / Mașina căzută în DUNĂRE a fost scoasă. Cele patru persoane date dispărute nu au fost găsite

Maşina a fost scoasă din Dunăre în jurul orei 15.30, însă în autoturism nu se afla nicio persoană.

“Nu ştim ce s-a întâmplat, de ce nu era nicio persoană înăuntru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin, Elena Tarla.

Potrivit acesteia, scafandrii se vor retrage, iar operaţiunile de căutare a familiei care s-ar fi aflat în autoturism vor continua cu un echipaj cu barcă de la Secţia de Pompieri Moldova Noua, un echipaj cu o ambarcaţiune de la Poliţia de Frontieră şi unul de la Poliţia Navală.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ, a declarat că poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

“Poliţiştii de frontieră, cei de la ISU, Poliţia de Transporturi Navale vor continua cercetările cu ambarcaţiunile lor. Noi îl vom audia pe şofer şi vom examina maşina. S-a deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă. Nu putem merge pe ucidere din culpă, pentru că victimele nu au fost găsite”, a spus Cecilia Dăneţ.

Potrivit sursei citate, cercetările pentru identificarea persoanelor despre care şoferul a spus că s-ar fi aflat în maşină continuă.

Şoferul maşinii căzute în Dunăre avea, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ, permis de conducere de şapte luni.

Din declaraţiile şoferului a reieşit că în maşina condusă de el se mai aflau patru persoane. Este vorba de o familie din localitatea Sicheviţa, soţ, soţie şi doi copii.

“Între el şi această familie era o relaţie de prietenie. Şoferul i-a luat de acasă pentru a merge la cumpărături la Moldova Nouă, la piaţă. Într-o curbă, a pierdut controlul volanului şi a căzut cu maşina în Dunăre”, a spus Cecilia Dăneţ, potrivit Mediafax.,ro


O mașină a căzut în Dunăre astăzi în jurul orei 11.30, în dreptul localităţii Coronini din judeţul Caraş-Severin. Autoturismul se află la o adâncime de nouă metri, iar temperatura apei este de patru grade. Șoferul a reușit să se salveze, dar în vehicul au rămas patru persoane.

“În zona respectivă, apa ar avea o adâncime de nouă metri şi o temperatură de patru, cinci grade. Niciuna dintre cele patru persoane nu au fost găsite. S-a găsit spoilerul cu numărul maşinii, dar maşina nu a fost găsită, doar elemente din ea”, a afirmat Elena Tarta, purtător de cuvânt ISU Caraş-Severin. La locul intervenţiei se află patru autospeciale cu 12 pompieri, două ambulanţe, precum şi forţe de la jandarmi, poliţie şi poliţia de frontieră.

Şoferul maşinii, un bărbat de 44 de ani, a reuşit să se salveze, fiind transportat la spitalul din oraşul Moldova Nouă pentru îngrijiri medicale.

“La spital, şoferului i s-a recoltat o probă biologică de sânge pentru a stabili dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Din declaraţiile şoferului, se pare că în maşina condusă de el se mai aflau patru persoane. Este vorba de o familie din localitatea Sicheviţa, soţ, soţie şi doi copii. Soţul are 48 de ani, soţia are 40 de ani, copilul cel mare are 22 de ani şi un minor de trei ani. Se fac cercetări”, a afirmat Cecilia Dăneţ.