Skip to content

UPDATE/MAE: Trei cetățeni români printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona

UPDATE: Autoritățile spaniole au informat în această dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română.

Potrivit acelorași surse oficiale, și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. Precizăm că operațiunea de identificare a victimelor și cetățeniei răniților este un proces complex aflat în desfășurare, situația fiind una care se schimbă de la un moment la altul. Informații actualizate vor fi transmise pe tot parcursul evoluției situației, pe măsura obținerii de date oficiale de la autoritățile locale.

Menționăm că, în contextul operațiunilor antiteroriste aflate în desfășurare, circulația în regiune și accesul în unitățile publice este momentan restricționat de către autorități.


Ministerul Afacerilor Externe transmite ca, în urma demersurilor întreprinse sub coordonarea Celulei de criza a MAE, convocată din dispoziția ministrului afacerilor externe, a fost identificat un cetățean român printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona.

Cetățeanul român în cauză a fost spitalizat, iar potrivit informațiilor disponibile în prezent, starea sa este stabila. Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona se vor deplasa la spitalul în care persoana rănită este internată, pentru a acorda asistență consulară.

Joi, 17 august, cu puțin timp înainte de ora 17:00. ora locala, o camionetă albă a urcat pe un trotuar, într-o zonă pietonală în cartierul istoric Las Ramblas din Barcelona, ucigând și rănind o mulțime de oameni.

Autoritățile spaniole declară că 13 persoane au fost confirmate moarte și 80 au fost rănite. Cele mai recente rapoarte arată că 23 de persoane au ajuns la spital cu leziuni moderate și alte 43 au fost ușor rănite.

Carles Puigdemont, președintele regiunii Catalonia din Spania, a declarat, la o conferință de presă, că doi suspecți au fost arestați.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește ca cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinatate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenta al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.