Vasluieni, cercetați pentru fraudarea Asigurărilor Sociale din Franța cu 1,7 milioane de euro

Poliţişti de la Crimă Organizată din Vaslui și Iași au efectuat 16 percheziții domiciliare la persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat care ar fi acționat pe teritoriul Franței.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 1.700.000 de euro.

Percheziţiile au avut loc în dimineaţa de 16 aprilie 2019 în localitățile Bârlad, Murgeni şi Zorleni în urma colaborării cu autorităţile judiciare din Franţa.

Ancheta a fost demarată în Franța și vizează mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în grup infracţional organizat, fals şi uz de fals, tăinuire în grup infracţional organizat a bunurilor provenite din înşelăciune şi spălare de fonduri în grup infracţional organizat.

Infracţiunile ar fi fost săvârşite în anul 2016 în Franţa prin crearea unui mecanism infracţional cu scopul fraudării bugetului de stat.

Membrii grupării întocmeau dosare pe baza unor acte medicale false și apoi încasau drepturi necuvenite de la Casa de Alocaţii Familiale şi de la Casa de Asigurări Sociale din Franța, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Prejudiciul cauzat bugetului statului francez a fost estimat la 1.700.000 de euro.

Patru persoane din oraşul vasluian Murgeni, două femei şi doi bărbaţi, au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?