Skip to content

VIDEO – Fetiță de un an, ascunsă de părinți sub o pătură pentru a fi dusă ilegal în Germania

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit o fetiță în vârstă de 1 an, care a fost ascunsă de părinții ei sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, cu intenţia de a fi trecută ilegal frontiera.

În data de 28 mai, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ion B., în vârstă de 46 ani, domiciliat pe raza judetului Sibiu, care conducea un autoturism marca VW Sharan, înmatriculat în Germania. În mijlocul de transport mai călătorea și soţia sa, cetăţeanul român Maria B., în vârstă de 39 de ani.

Cu ocazia controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, ascunsă sub o pătură, o fetiță în vârstă de 1 an.

Poliţiştii de frontieră au demarat verificarile, în urma cărora au stabilit că cei doi cetățeni români sunt părinții copilului. Aceștia au declarat  că au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documente de călătorie valabile pentru fetiță şi doreau să ajungă cu aceasta în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru ambii părinţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Cum puteţi ieşi din ţară cu minori? DOCUMENTELE NECESARE şi condiţiile de călătorie în străinatate pentru copiii români