Votul în DIASPORA se va desfășura pe parcursul a trei zile. Decizie în Parlament

După problemele apărute la secțiile de votare din străinătate, unde românii au stat ore în șir la coadă degeaba pentru a-și exprima opțiunea, membrii Comisiei de Cod Electoral au decis extinderea perioadei de vot la trei zile.

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis joi, 27 iunie, ca în diaspora votul să se desfăşoare în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

În ziua de duminică, votarea începe la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00. Prin excepţie de la prevederile alin. 1, votarea în străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării.

În ziua de vineri, votarea începe la la ora locală 12,00 şi se încheie la ora locală 21,00, iar în ziua de sâmbătă votarea se deschide la ora locală 7,00 şi se încheie la ora locală 21,00“, se arată în raportul adoptat joi de membri comisiei de cod electoral.

Comisia specială comună a adoptat, în şedinţa de miercuri, 26 iunie, şi un articol care prevede că: „Începând cu data de 1 aprilie a anului în care au loc alegeri pentru preşedintele României, la termen şi până la data expirării a cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale, alegătorul care doreşte să voteze în străinătate la alegerile pentru preşedintele României se poate înregistra în registrul electoral ca alegător în străinătate prin intermediul unui formular online aflat pe site-ul AEP, în care va înscrie numele, prenumele, codul numeric personal, localitatea şi statul unde optează să voteze, la care anexează copia scanată sau fotografia actului de identitate”.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?