Whatsapp, Facebook şi Instagram, indisponibile la nivel mondial. Explicații privind cauza

Whatsapp, Facebook şi Instagram au devenit indisponibile luni seara, toate trei serviciile fiind deţinute de compania Facebook.

Problemele gigantului digital Facebook sugerează o eroare din interiorul companiei.

Problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri în iulie, transmite Reuters citată de Digi24.

Experți în securitate ce urmăresc situația spun că pana ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurație, ce ar putea fi rezultatul unei greșeli interne, deși sabotajul din interior ar fi teoretic posibil.

Un atac cibernetic din afară este considerat mai puțin probabil.

Facebook a trecut prin probleme similare la nivel global cu aplicațiile sale în acest an în lunile martie și iulie.

Problema aplicațiilor vine după acuzații împotriva gigantului digital. Platforma de socializare Facebook este acuzată de un fost manager că permite răspândirea urii, a violenței și dezinformării.

Acțiunile Facebook au scăzut cu 5,5% luni, apropiindu-se de cea mai proastă zi a companiei pe bursă din aproape ultimul an.

Într-un mesaj pe Twitter, Facebook spune: „Suntem conștienți că unii oameni au probleme în a accesa aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm la remedierea lucrurilor cât de rapid posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Și Instagram a transmis tot pe Twitter că „Instagram și prietenii au parte de niște probleme acum, și s-ar putea să aveți probleme în utilizarea lor. Aveți răbdare cu noi, ne ocupăm de ele!”.

Într-un mesaj pe Twitter transmis la scurt timp după raportarea penei, WhatsApp a spus „Suntem conștienți că unii oameni se confruntă cu probleme folosind WhataApp în acest moment. Lucrăm la remedierea lor și vom publica o actualizare aici cât de curând posibil. Mulțumim pentru răbdare!”.

Messenger a transmis pe Twitter că „Mercur retrograd a scos ce-i mai bun din noi. Lucrăm la rezolvarea problemei cât de curând posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Zeci de mii de utilizatori de Internet din România, Statele Unite, Mexic, Franţa, Norvegia, Grecia şi alte ţări au raportat că nu au putut accesa serviciile Facebook şi Instagram.

România, inclusă de Germania pe lista roșie. Condiții de intrare

Răpirea lui Salam la Milano. Bătut de Lower Stan, sechestrat de Berică și Versace

Frații Mămăligă, condamnați la închisoare. Au violat o femeie în Londra după ce au legat-o cu șireturi

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA