Zece persoane au murit într-un incendiu la secția ATI a Spitalului Județean Neamț

Zece persoane au decedat sâmbătă seara într-un incendiu care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Alte şapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul de gardă care are arsuri grave de gradul II și III pe aproximativ 80% din suprafața corpului. Potrivit managerului spitalului, medicul s-a aruncat în flăcări pentru a salva pacienții.

Ministrul Sănătății a declarat că din informațiile pe care le deține, medicul va fi transferat la Spitalul Judeţean din Iaşi. Alţi pacienţi cu COVID-19 vor fi transferaţi la o altă unitate spitalicească.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.30 în Secția ATI unde, în două saloane, erau internați 17 pacienți. Mai mulți pacienți dintr-un salon alăturat au fost salvați.

Sursa foto: Exploziv TV Neamț

Conform ISU, incendiul din spital, care este o unitate COVID-19, s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum.

Conducerea spitalului îi asigură pe pacienți că echipa medicală intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale.

Persoanele rănite vor fi transportate la Iași.

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț.

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

ACCIDENT cumplit în Neamț: O dubă a căzut în râul Bistrița. Nouă persoane au murit

Tânărul ars în incendiul din Piatra Neamț a murit în Belgia

Sume consistente plătite de badante pentru a lua examenul de asistent medical. Medici și profesori, condamnați

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!