Skip to content

Zeci de autovehicule cu defecțiuni tehnice majore pe șoselele României

Polițiștii și inspectorii R.A.R. au verificat în trafic în perioada 14 – 15 februarie 2019 peste 10.000 de autovehicule și au aplicat peste 5.700 de sancțiuni, se arată întru-un comunicat al Poliției Române .

Sancțiunile au fost aplicate pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

La acțiune au participat aproape 1.000 de polițiști rutieri și peste 100 de specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru defecțiuni ale sistemului de rulare, 17 pentru nereguli ale mecanismului de direcție și 12 pentru defecțiuni ale sistemul de frânare.

Pentru deficiențe periculoase la sistemul de frânare, au fost reținute patru permise de conducere, iar pentru cele la mecanismul de direcție, nouă permise.

Șoferilor li s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Echipele de control au sancționat 152 de șoferi care aveau aplicate folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă.

Alți 109 șoferi nu aveau inspecția tehnică periodică. 60 de șoferi care utilizau luminile de ceață în alte condiții decât cele necesare.

Polițiștii au aplicat 482 de sancțiuni pentru existența unor instalații de iluminare și semnalizare necorespunzătoare normelor în vigoare si au retras 640 de certificate de înmatriculare.

Pe durata acțiunii, polițiștii au constatat 48 de infracțiuni, 42 dintre acestea fiind la regimul circulației pe drumurile publice, iar șase de altă natură.

Pentru alte abateri de la normele rutiere polițiștii au aplicat 4.245 de sancțiuni contravenționale.