Skip to content

Un curier de la prima companie 100% electrică, curentat cu bani de recuzită

Un curier de la prima companie 100% electrică, curentat cu bani de recuzită

Un curier care lucrează pentru o firmă din București a fost plătit cu „ bani de jucărie”, bancnotele fiind inserate printre cele autentice, scrie Agerpres care preia un comunicat al companiei.

Curiera Transport Solutions din București, prima companie care are 100% vehicule electrice, a trimis miercuri, 1 februarie 2023, un comunicat de presă prin care atrage atenția asupra acestei metode prin care curierii pot fi înșelați.

„Un curier a fost plătit cu bani de jucărie. Curiera Transport Solutions cooperează deja cu organele abilitate și ne dorim pe această cale să îi avertizăm și pe ceilalți furnizori de servicii de curierat de incident pentru a spori atenția în cazul colectărilor de tip ramburs”, a declarat Silvia Duță, fondatoarea și directoarea firmei.

Potrivit sursei citate, banii de jucărie imită imită foarte bine materialul din care sunt confecţionate bancnotele originale, ceea ce a făcut ca depistarea acestora la încasarea ramburs să fie imposibilă.

Un teanc de astfel de bancnote de jucărie având cupiura de la 1 leu la 500 de lei se vinde pe internet cu 40 de lei.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Cele de jucărie sunt ușor de identificat pentru că materialul din care sunt făcute nu au cum să nu atragă atenția celui care îi folosește.

În acest caz, însă, curierul a fost păcălit cu bancnote folosite în filme. Pe astfel de bancnote scrie „play money” și „prop money”.

În limbajul cinematografic, „prop” înseamnă orice obiect folosit în timpul filmărilor  cu care un actor interacționează. Pe românește, recuzită. Nu sunt considerați bani falși. „Astfel de acţiuni sunt regretabile şi de netolerat”, a mai adăugat Silvia Duță, potrivit sursei citate.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!