Skip to content

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, condamnat definitiv pentru o mită de 2,9 milioane de euro

Fostul șef ANAF, Sorin Blejnar, a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova unde va ispăşi o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Astăzi, 7 mai 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la închisoare cu executare.

În prima instanță, el fusese condamnat la șase ani pentru pentru trafic de influenţă, conform Mediafax.

După aflarea sentinței, Blejnar s-a predat la sediul Poliției Capitalei și a fost depus la penitenciar.

Sorin Blejnar a declarat pentru Mediafax că decizia este una extrem de nedreaptă și judecătorii au ignorat toate probele depuse de acesta la dosar.

„Este o decizie extrem de nedreaptă, o decizie dată prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie în baza unui dosar făcut de celebrul Portocală, împotriva lui începându-se deja urmărirea penală in rem pentru represiune nedreaptă și pentru fabricarea de probe”, a spus Sorin Blejnar.

Nu avem ce să comentăm, justiția așa a considerat. E o surpriză neplăcută cu implicații asupra mea, asupra familiei și asupra cunoscuților

Fostul şef ANAF, a fost trimis în judecată de către DNA Ploieşti în anul 2016, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

„Celebrul Portocală” la care s-a referit Blejnar este Mircea Negulescu.

Acesta a fost exclus definitiv din magistratură în urma unei sintințe a Curții Supreme de la începutul luniio aprilie 2019.

„În cursul anului 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective”, au susținut procurorii.

Conform anchetatorilor, banii respectivi i-au fost remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

Mita totală a fost de 13.172.520 lei și a fost remisă lui Blejnar și unui alt funcționar prin intermediul a cinci firme fantomă.

Dan Stroe, directorul de achiziții la acel moment în ANAF, și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, conform G4Media.

Din această sumă de bani, lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei.

Omul de încredere al lui Blejnar, Codruț Marta, a dispărut de câțiva ani și este dat în urmărire internațională.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!