Skip to content

Bătrână din Austria, convisă să-și arunce banii la gunoi ca să nu fie prădată de infractori români

Bătrână din Austria, convisă să-și arunce banii la gunoi ca să nu fie prădată de infractori români

Două femei în vârstă din Austria și Germania au fost victimele unor escrocherii telefonice ingenioase, fiind convinse să-și predea banii și cardurile bancare unor indivizi care s-au prezentat a fi polițiști. Românii au fost folosiți ca pretext în aceste scheme de înșelăciune, escrocii speriind bătrânele că ar putea fi prădate de bande de hoți din România.

Femeie din Austria, păcălită prin telefon să arunce bani la gunoi

Incidentul grav s-a petrecut recent în Villach, Austria, unde o femeie de 79 de ani a fost sunată de un individ care s-a dat drept polițist. Acesta i-a explicat că trebuie să-și protejeze banii de o așa-zisă bandă de hoți români, care plănuia să o jefuiască. Escrocul i-a spus că ar fi mai sigur să-și lase banii, inclusiv cardurile bancare, într-o pubelă din fața casei, de unde „poliția” îi va lua pentru a-i păstra în siguranță.
►►► AUSTRIA: Româncă, înșelată de un fals militar american din Afganistan

Femeia a primit mai multe apeluri de la acest fals polițist, care vorbea germană literară, ceea ce i-a dat credibilitate. După două zile de presiuni telefonice, bătrâna a urmat instrucțiunile și a pus câteva mii de euro în pubela din fața casei. Abia după ceva timp și-a dat seama că a fost înșelată și a depus o plângere la poliție.

Femeie din Germania, convisă să predea mii de euro la o stație de taxi

Un caz similar a avut loc și în Germania, în Warstein, unde o femeie de 72 de ani a fost sunată de escroci. Aceasta a primit un apel telefonic de la un individ care s-a prezentat a fi comisarul șef de poliție Backhove de la Poliția Judiciară din Soest, o unitate fictivă a poliției. Escrocul a afirmat că poliția investighează o bandă de hoți români și că numele ei a fost găsit pe o listă descoperită la aceștia.
►►► Pensionară din Elveția, convinsă de un fals procuror român să-i dea 10.000 de franci pentru a-i verifica

La telefon, bărbatul i-a spus femeii că banii ei din bancă nu sunt în siguranță și că ar trebui să retragă o sumă importantă pentru a o preda „poliției”. Bătrâna a urmat instrucțiunile primite telefonic, a mers la bancă, unde a ridicat un pachet de bani ce conținea mii de euro, iar apoi a fost ghidată prin telefon către mai multe locații din Soest, unde, în cele din urmă, a lăsat banii la o stație de taxi de pe Naugardenring unei persoane necunoscute.

După ce și-a dat seama că a fost înșelată, femeia a contactat poliția și a depus plângere. Escrocul care a ridicat banii a fost descris ca fiind un bărbat de aproximativ 40 de ani, 1,80 m înălțime, cu părul scurt și blond închis, purtând un tricou negru și o pereche de blugi negri.
►►► Româncă, înșelată cu aproape 23.000 de euro de un fals general de război cunoscut online

Atenție sporită la apelurile telefonice suspecte

Poliția din ambele țări recomandă prudență atunci când se primesc apeluri telefonice neobișnuite sau solicitări de bani. Autoritățile reiterează că poliția nu va solicita niciodată bani sau valori prin telefon pentru a protejate împotriva infractorilor.

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!