Skip to content

România nu mai are specialiști, cei mai mulți au plecat în străinătate

Ne-au plecat specialiștii din țară, iar firmele nu mai au pe cine să angajeze. La ușile companiilor nu mai așteaptă nimeni cu CV-ul în mână. Șefii încearcă să pună la punct strategii prin care să îi rețină pe angajați pe termen lung. Totul pentru ca afacerea lor să resimtă cât mai puțin criza de forţă de muncă.

Șefii companiilor din România, îngrijoraţi de exodul specialiştilor, oferă facilități pe care tinerii, în special cei cu vârste între 18 și 34 de ani, le apreciază și le caută atunci când își aleg locul de muncă.

Specialiștii în resurse umane spun că tendința este într-o continuă creștere în ultimii 4 ani, iar salariul a ajuns să nu mai fie o componentă primordială în alegerea sau păstrarea unui loc de muncă.

România este, la ora actuală, pe locul 3 în lume în ceea ce privește deficitul de personal, cu 72 de procente. Pe locul doi se află Taiwan, cu 73 de procente, iar prima în clasament e Japonia, cu 89 de procente. Statistica arată că la fiecare 9 minute un specialist părăsește țara, informează Știrile TVR.

De ce ezită românii din străinătate să se întoarcă în țară? Gabriela Firea are răspunsul

Scrisoarea unei fetițe către mama plecată la muncă în străinătate: ”Mamă, am nevoie de tine aici!”

Româncele care muncesc în străinătate, victime ale depresiei. „Pe italieni nu îi interesează cum eşti, dacă mai poţi”

Premierul TUDOSE cheamă acasă românii plecați la muncă în străinătate: ”Vă așteptăm cu drag, aveți de ce să vă întoarceți”

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!