Skip to content

Codul Rutier italian, spaima șoferilor români. Vehiculele cu numere de înmatriculare românești și parcagii, în atenția polițiștilor

Noul Cod Rutier din Italia a făcut deja victime în rândul românilor. Una dintre ele este un șofer de 40 de ani, rezident la Cesenatico de mai mulți ani, care a fost verificat de Poliția Rutieră.

Agenții au constatat că autoturismul Ford Mondeo condus de român nu era reînmatriculat în Italia. Bărbatul a fost amendat și i-a fost ridicat talonul de înmatriculare.

Proprietarul are acum două variante: poate reînmatricula mașina în Italia, dotând-o cu numere italiene, sau poate să o ducă în România unde poate continua să circule fără probleme. Dacă nu se conformează, amenzile vor fi și mai mari

Ce trebuie să știm

Pe 3 decembrie 2018, în Gazzetta Ufficiale (Monitorul Oficial din Italia) a fost publicată Legea nr. 132 din 1 decembrie 2018, care conține, printre altele, modificări aduse Codului Rutier italian.

Practic a fost modificat decretul-lege nr. 113 din 4 octombrie 2018, așa-numit „Decret Siguranță – Salvini”, care conține o multitudine de norme cu relevanță socială, cum sunt imigrația, dar mai ales CIRCULAȚIA RUTIERĂ.

De interes pentru cetățenii români sunt următoarele articole modificate din noul Cod Rutier italian:

– Art. 7 – Activitatea de parcagiu (cei care oferă locuri de parcare) neautorizat, în cazul unei a doua constatări sau a desfășurării acesteia cu ajutorul unor minori, devine infracțiune PENALĂ. „Cei care exercită fără autorizație, folosindu-se și de alte persoane, sau determinând alte persoane să exercite fără autorizație activitatea de parcagiu sau paznic de mașini, sunt pedepsiți cu amendă de la 771 la 3.101 euro. Dacă în activitate sunt folosiți minori, sau dacă individul a fost deja sancționat pentru aceeași infracțiune cu decizie definitivă, se aplică pedeapsa detenției de la șase luni la un an și amendă de la 2.000 la 7.000 de euro. De asemenea, sumele încasate în mod abuziv vor fi confiscate”.

Se menționează articolele modificate privind circulația mașinilor înmatriculate în străinătate:

– Art. 93 – Conform modificărilor aduse articolului 93, se interzice celor care au rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate, cu excepția vehiculelor luate în leasing, comodat sau închiriere. Amenzile sunt de la 712 la 2.848 euro.

Dacă în termen de 180 zile de la data constatării încălcării Codului Rutier, vehiculul nu a fost înmatriculat în Italia sau nu a fost solicitată o foaie de drum pentru a fi condus peste graniță, se aplică sancțiunea accesorie de confiscare administrativă conform art. 213.

– Articolul 132 din Codul Rutier potrivit căruia se poate circula cu un vehicul (autoturism, scuter, motocicletă, remorcă etc.) înmatriculat în străinătate maxim un an pentru care s-au efectuat deja toate formalitățile vamale, acum prevede că, odată expirat acest termen, dacă vehiculul nu este înmatriculat în Italia, deținătorul poate solicita la UMC –  Ufficio della Motorizzazione Civile (Serviciul Circulație) un document de plecare în țara de origine. Circulând mai mult de un an amenda crește, iar vehiculul se pune practic sub sechestru și, dacă nu se solicită documentul menționat mai sus, va fi confiscat în 180 de zile.

– Art. 196 – Acest articol de lege a introdus precizări privind responsabilitatea – Principiul solidarității: Acesta arată că în conformitate cu art. 94 punctul 4 măsurile nu se aplică proprietarului vehiculului ci deținătorului temporar; în cazul vehiculelor înmatriculate în străinătate și care circulă în Italia, persoana rezidentă în Italia este cea care răspunde.

– Art. 213 – Noul text al art. 213 din Codul Rutier italian introduce modificări substanțiale privind punerea sub sechestru și confiscarea vehiculelor:

toate vehiculele puse sub sechestru, inclusiv scutere și motociclete, trebuie să fie date în custodia persoanelor interesate (proprietar, șofer, părinte în cazul unui minor etc.), adică cel prins cu nereguli poate să păstreze la domiciliu sau în altă parte vehiculul, dar să nu-l conducă ulterior;

— în caz de imposibilitate sau refuz (amenda pentru refuz este de peste 7.000 de euro), vehiculul este plasat în depozitul autorităților conform art. 214 – bis cu obligația urgentă de ridicare, ulterior comunicării publice pe site-ul de internet al prefecturii – Serviciul Circulație.

ATENȚIE! Italia schimbă regulile privind mașinile înmatriculate în România

 

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!