Doi agenți din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Tulcea au fost prinși în flagrant în timp ce aduceau pușcăriașilor telefoane mobile și etnobotanice.

Joi, 18 iulie 2019, polițiștii Direcției Generale Anticorupție sub coordonarea unui procurorul DIICOT au trecut la acțiune după ce primiseră informația că doi gardieni primiseră diverse sume de bani pentru a face servicii deținuților.

În prima situație, în urma flagrantului, a fost identificată suma de 2.000 lei primită cu titlu de mită, două telefoane mobile și aproximativ 15 grame de produse etnobotanice ce urmau a fi introduse în penitenciar de către agent”, se arată într-un comunicat al DGA.

În cel de-al doilea caz, după realizarea flagrantului au fost găsiți asupra gardianului 3.000 lei primiți ca mită pentru introducerea de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea la o dată anterioară.

Procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a lui Vasile Ilade, agent escortă, și Cristian Emanuel Trone, agent operativ.

Pe 19 iulie 2019, magistrații Tribunalului Tulcea au dispus arestarea celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Nu este primul din acest an în care gardienii de la Tulcea fac servicii pușcăriașilor.

Comisar din Penitenciarul Tulcea, contrabandist pentru un criminal condamnat

Ofițerul Silviu Ioan Ionele a fost arestat în aprilie 2019 fiind acuzat de luare de mită și introducerea în mod ilicit în unitatea de deținere de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor și alcool în perioada februarie – martie 2019.

Conform procurorilor DNA, mai multe telefoane mobile au ajuns la un condamnat încarcerat pentru omor.

Chiar pe 18 iulie 2019 când agenții erau prinși în flagrant, judecătorii tulceni au decis ca ofițerul să nu mai fie încarcerat, ci să stea în arestat la domiciliu.

DNA a făcut recurs, iar magistrații Curții de Apel Constanța au decis pe 23 iulie să îl țină pe comisar după gratii.

Gardian de la Penitenciarul Bacău, arestat pentru luare de mită. 200 de euro ziua de permisie

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.