Skip to content

Șef la Drumuri și Poduri cu documente de studii false. Salariul încasat, aproape 1.000.000 de lei

Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat, în data de 23 aprilie, trei percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj.

Ancheta îl vizează pe Bogdan Laurențiu Bratu, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, acuzat de înșelăciune.

UPDATE: Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 București au decis să-l plaseze pe Bratu în arest la domiciliu. Procurorii ceruseră arestarea pentru 30 de zile.

„Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator. În prezent, Bratu se judecă cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR, de care ține direcția pe care o conduce, pentru acordarea unor sporuri de condiţii grele şi periculoase de muncă.

Universitățile sunt buticuri care, în loc de mezeluri, „vând” diplome

Bratu are 43 de ani și, potrivit CV-ului de pe site-ul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, este director regional din decembrie 2017. Anterior, a ocupat funcția de director economic timp de nouă luni.

Lungul drum spre șefie l-a început în 1998, la un an de la terminarea liceului, când s-a angajat casier la Direcția Generală de Servicii Publice și Gospodărie din cadrul Primăriei Giurgiu. Mai exact tăia bilete șoferilor care foloseau podul rutier Giurgiu – Ruse.

Deprins cu tainele interesantei munci de casier, în 2005 Bratu s-a angajat ca director operații-tranzacții la o firmă din oraș, S.C. Sunny SRL, funcție pe care a deținut-o până în 2014.

La spovedanie, o fi spus despre diplomele sale?

Tot în 2005 a început și facultatea. Potrivit CV-ului, între 2005 și 2009 a făcut Academia de Științe Economice la București. Desăvârșirea studiilor a avut loc în perioada 2012-2016 la Universitatea Hyperion unde a absolvit, așa cum scrie în prezentarea sa de viață, facultatea de Drept.

În timpul facultății a devenit șeful Agenției de Control și Încasare Giurgiu, instituție suborodnată Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București. Această funcție a deținută-o până în 2017, la un an de la terminarea celei de-a doua facultăți.

Interesant este că în CV-ului proaspătului anchetat șef al al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova nu este menționat faptul că, începând cu 2016, a fost și consilier județean PSD la Giurgiu. Cu toate astea, Raluca Trucan (PNL) s-a fotografiat mândră lângă Bratu.

Experiența, și nicidecum susținerea politică, l-a adus pe Bratu în poziția de a fi membru în Consiliul de Administrației a Spitalului Județean Giurgiu, tot în 2017.

Anchetatorii nu au menționat care sunt documentele false pe care le-a depus fostul casier la angajarea ca șef la Drumuri și Poduri. În 2018, el a fost revocat de la conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, dar a câștigat în instanță procesul și implicit repunerea în funcție.

Fabrica de diplome de la Arad a mai rămas fără câțiva șpăgari

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!