Skip to content

Utilaj în valoare de 23.000 de euro furat din Marea Britanie, descoperit la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au descoperit un utilaj de construcții marca Manitou căutat în Marea Britanie pe care un cetăţean român încerca să îl introducă în ţară.

În data de 2 februarie 2020, în jurul orei 07.50, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul român M.C. în vârstă de 34 de ani care conducea un automărfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

Conform documentelor de însoţire prezentate, utilajul de construcții marca Manitou era destinat unei firme din România.

Poliţiştii de frontieră au verificat bazele de date şi au descoperit că utilajul figurează ca fiind furat, alerta fiind introdusă de autorităţile din Regatul Unit în luna februarie 2020.

Conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că utilajul era căutat de autorităţile din Marea Britanie, el având doar rolul de a-l transporta până în România în baza unei comenzi de transport primite de la firmă.

Utilajul în valoare totală de aproximativ 23.000 euro a fost indisponibilizat, iar în cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de tăinuire la furt.

Utilaje în valoare de 200.000 de lei, furate din Italia, depistate de Poliția de Frontieră

Căutat în Austria pentru furturi de utilaje, arestat la Deva

Mini-excavator și autoutilitară căutate de autoritățile din Italia și Norvegia, depistate de polițiștii de frontieră

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!