Skip to content

Separatismul catalan vine din Vaslui. Soția președintelui Puigdemont, principala susținătoare a liderului separatist

Soția celui mai puternic politician din Catalonia, Marcela Topor, este o femeie din Vaslui cu 15 ani mai tânără decât liderul catalan, susținător al referendumului ce a încins spiritele în Spania.

Carles Puigdemont și Topor s-au întâlnit la sfârșitul anilor ‘90 în localitatea spaniolă Girona, în timp ce românca a participat la un festival anual de teatru. După ce s-au văzut pentru prima oară, Puigdemont a vizitat România pentru a-și intensifica relațiile cu Topor.

În 2000 s-au căsătorit, iar patru ani mai târziu românca a primit un loc de muncă la publicația de limba engleză Catalonia Today, profesând ca jurnalistă, o meserie practicată în trecut și de actualul președinte catalan.

Marcela Topor, de 41 de ani, și-a însoțit partenerul de viață în toate proiectele profesionale încă de la începutul relației lor, fiind un sprijin important pentru ”un om cu idei mari, vizionar”, după cum este descris Puigdemont de ziarul spaniol El Periodico.

Presa spaniolă l-a ironizat de mai multe ori pe președintele catalan numindu-l ”noul Nicolae Ceaușescu”, făcând astfel referire la soția sa care a declarat că a suferit în timpul regimului comunist, când era copilă, pentru că trebuia să aștepte ore la rând la coadă pentru a cumpăra alimente, în special carne.

TENSIUNI în Spania înaintea referendumului pentru independență: Madridul preia controlul asupra Poliției din Catalonia