Skip to content

De la Dovleacul Arțăgos, șef la Ciclopul lui Firea

Iuliu Dan Gogescu, a avut o firmă prin care a ciugulit în 2015 peste 125.000 euro de la patru primării PSD din județele Ilfov și Giurgiu. Gabriela Firea și-a promovat consilierul pe funcția de director general al companiei Service Ciclop SA, patronată de Consiliul General al Municipiului București. Anterior, Gogescu a trecut prin Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Transport București, după ce a renunțat la slujbele din privat. După ce a ajuns consilierul lui Firea, Gogescu s-a împrietenit și apoi s-a certat cu fostul fotbalist al Stelei, Florentin Dumitru, ajuns director al Companiei Municipale de Sport pentru Toți, înființată la inițiativa lui Firea. Cei doi au fost împăcați de Pandele, bărbatul lui Firea.

În 2015 au început să curgă și primele contracte publice. Pe data 4 septembrie 2015, firma lui Gogescu semnează un contract în valoare de 28.884 euro cu societatea Green City Voluntari SA, deținută de orașul Voluntari, unde primar este Florentin Pandele. Contractul avea ca obiect „consultanță management și financiar”. Dar surpriză, Green City Voluntari era condusă în aceea perioadă de Speranța Cliseru, actualul președinte al Consiliului de Administrație al RATB. În plus, Gabriela Firea a numit-o la șefia administrator la Compania de Dezvoltare Durabilă și președinte al CA de la Compania de Pază a Municipiului București.

Iuliu Gogescu a declarat că a obținut contractele de la primarii PSD au fost înainte de a ajunge în Primărie. Gogescu a mai fost asociat la firma Dovleacul Arțăgos, în prezent radiată.

Textul integral pe Gazeta Bucureștilor

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!