Skip to content

Percheziţii în Olt la TRAFICANȚI de minori. Două persoane arestate preventiv

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt au efectuat, în data de 25 septembrie, o percheziţie domiciliară în comuna Cungrea, județul Olt, la domiciliul unei femei, de 31 de ani, bănuită de săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Două persoane au fost reţinute şi au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2 paşapoarte, un set fotografii și cărţi de vizită.

diicot

Foto: D.I.I.C.O.T.

În fapt, în cursul anului 2014, un bărbat, de 23 de ani, din comuna Verguleasa, județul Olt, ar fi vândut-o, pentru 500 de euro, pe sora sa, în vârstă de 14 ani, unei femei, de 31 de ani, din comuna Cungrea.

Ulterior, bărbatul ar fi ajutat-o să obţină o împuternicire, din partea părinţilor minorei, în baza căreia au putut să călătorească în Turcia, sub pretextul oferirii unei vacanţe.

În Turcia – Bodrum, cu sprijinul unui cetăţean de naţionalitate turcă, prin folosirea de violenţe şi ameninţări exercitate asupra minorei, femeia ar fi obligat-o să practice prostituţia timp de aproximativ 3 luni, încasând sumele de bani provenite din această activitate (peste 20.000 de euro).

Judecătorii din cadrul Tribunalului Olt au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii D.I.I.C.O.T., pentru 30 de zile, faţă de cele două persoane. La acțiune au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale –I.P.J. Olt.

În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, informează Poliția Română

Militar român, arestat la Ibiza pentru trafic de droguri