Skip to content

FRANȚA: Pandemia de coronavirus va atinge vârful la sfârșitul acestei săptămâni

Autoritățile franceze se așteaptă ca vârful pandemiei de COVID-19 să atingă țara în următoarele două săptămâni. Spitalele fac apel urgent pentru a fi ajutate.

Premierul Edouard Philippe a declarat că primele 15 zile din aprilie  vor fi foarte dificile.

„Am avut atât de multe previziuni care s-au dovedit a fi greșite. Cred că următoarele opt zile vom avea un vârf. Sunt convins de asta.”, a precizat Eric Caumes, șeful Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Pitié-Salpêtrière din Paris, în data de cinci zile.

Acest vârf poate varia în funcție de regiuni, scrie publicația The Local.

În estul Franței, prima și cea mai afectată zonă, vârful va fi la mijlocul acestei săptămâni, iar în Paris medicii se așteaptă să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni, la fel ca în Normandia.

Și doctorii din sudul țării, cel mai puțin afectat de COVID-19, cred că sfărșitul acestei săptâni pandemia va atinge apogeul.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al autărității de Sănătate Publică a declarat pentru The Local că nu se poate ști când va fi vârful decât atunci când acesta va trece.

Faptul că este greu de prevăzut când va avea loc acest vârf o dovedește și situația din Italia.

Autoritățile de acolo au crezut că perioada cea mai grea va fi între 23 martie și 1 aprilie însă s-au înșelat, experții atrăgând atenția că Italia are de dus o grea luptă.

Este important de știut că pandemie nu se oprește ce a atins numărul maxim de victime.

Acest fapt înseamnă că spitalele vor avea o problemă logistică pe o perioadă faote lungă de timp.

„Am început să eliberăm paturi în toată regiunea Parisului”, a explicat Célestin-Alexis Agbessi, medic în cadrul Spitalului Bichat din arondismentul 18.

Un spital militar a fost construit în localitatea Mulhouse pentru a ajuta spitalele din estul țării, zona cea mai afectată. Guvernul francez a moblizat de altfel armata  pentru a ajuta în lupta împotriva virusului.

Autoritățile sanitare din regiunea Paris Île-de-France au precizat că 1.300 din totalul de 1.500 de paturi ATI rezervate pentru pacienții cu coronavirus sunt deja ocupate.

Numărul paturilor va fi suplimentat la 2.000, dar  tot nu va fi de ajuns. Practic, Spitalul Bichat a fost transformat total într-un centru pentru tratarea coronavirusului.

Fiecare pacient are nevoie de 15-20 de ore zilnic pentru îngrijiri timp de câteva săptămâni și se reface foarte greu.

Medicul Agbessi a explicat că pandemia nu este ca un val care vine și pleacă, ci este ca o inundație: apa crește încet, umple toate camerele până nu mai e loc de scăpare.

El a mai spus că abia după ce acest vârf va trece se pot vedea urmările deciziei de a închide țara.

Potrivit Comisiei Europene, până în data de 30 martie 2020 s-au înregistrat în Franța 40.174 de infectări și 2.606 decese.

FRANȚA: Amenzi între 135 și 375 de euro pentru nerespectarea interdicțiilor de deplasare

CORONAVIRUS: Unii români își bat joc de angajații MAE care încearcă să-i repatrieze

BELGIA: Încă două săptămâni de izolare pentru a stopa răspândirea coronavirusului

URMĂREȘTE-NE pe FACEBOOK, X sau GOOGLE NEWS!