Skip to content

Germania: Bavaria a decretat izolarea populației. Oamenii vor putea ieși din case numai din motive întemeiate

Autoritățile din Bavaria, cel mai mare land german, au decretat izolarea populației pentru a face față urgenței reprezentate de coronavirus, Deocamdată, este primul land în care a fost luată această măsură.

„Vom reduce practic la zero întreaga viaţă publică”, a precizat şeful guvernului bavarez, Markus Söder, măsura urmând să intre în vigoare de la 23:00 GMT și fiind programată să dureze două săptămâni într-o primă fază.

Prin urmare, începând de sâmbătă, 21 martie, celor 13 milioane de locuitori ai Bavariei li se interzice să-şi părăsească domiciliul, cu excepţia cazului în care au un motiv justificat pentru acest lucru, a anunțat Markus Söder.

Printre aceste motive se regăsesc mersul la muncă şi la medic, efectuarea de cumpărături de primă necesitate sau venirea în ajutorul altor persoane, în timp ce practicarea sportului şi plimbările în aer liber vor fi permise numai dacă persoana este singură sau cu alte persoane din familia sa.

Duminică, 22 martie, cancelarul Angela Merkel și guvernatorii tuturor landurilor germane se vor consulta pentru a decide o eventuală extindere a izolării la nivelul întregii țări.

CORONAVIRUS: Care sunt drepturile românilor care muncesc în Germania

Medic din Milano: „În Germania a început epidemia de coronavirus din Europa”

CORONAVIRUS: Germania închide frontiere cu Franța, Austria, Danemarca și Elveția

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!