Skip to content

ITALIA: Salvini, fost ministru de Interne și vicepremier, trimis în judecată. Riscă până la 15 ani

Matteo Salvini, fost ministru de interne și vicepremier al Italiei, a fost trimis în judecată pe 17 aprilie pentru decizia sa din 2019 de a împiedica peste 100 de migranţi să debarce în Italia.

Procesul va începe în Palermo pe data de 15 septembrie 2021. Potrivit Agerpres, care preia mai multe știri de la Reuters, dpa şi EFE, Salvini este acuzat de abuz în serviciu şi detenţie ilegală pentru că a blocat accesul navei Open Arms în porturile italiene.

Dacă va fi găsit vinovat, Matteo Salvini riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. O condamnare definitivă l-ar priva de posibilitatea deţinerii unei funcţii guvernamentale, precizează sursa citată.

Salvini a respins acuzațiile și a declarat că merge la proces cu capul sus. ,Italia în primul rând, întotdeauna. Apărarea ţării noastre este o datorie sacră a cetăţeanului… pentru acest lucru sunt judecat” , a declarat Salvini.

Organizaţia non-guvernamentală care opera nava Open Arms a salutat hotărârea de trimitere în judecată a politicianului.

„Încălcarea, de dragul propagandei politice, a unui drept fundamental precum protejarea fiinţelor umane pe mare este ruşinoasă”’, a afirmat fondatorul ONG-ului.

Salvini este cunoscut pentru atitudinile sale xenofobe. În perioada în care era în funcție, el declara presei italiene că România şi Bulgaria trimit sclavi în Vestul Europei.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!

Protest masiv la Roma împotriva lui Salvini. Se așteaptă cel puțin 100.000 de participanți