Skip to content

ITALIA: Șapte români au furat bancomate cu tractorul – VIDEO

Loviturile, cel puțin zece, au fost comise între ianuarie și aprilie în Lomellina, provincia Pavia, dar și în Piemonte, scrie Il Giorno.

Modalitatea de operare era mereu aceeași: mai întâi furau vehiculele, tractoare sau excavatoare de folosit pe post de ”berbeci” și dube pentru transportarea bancomatelor. Apoi comiteau atacul, uneori provocând și daune structurale sediilor băncilor luate în vizor, iar după se ascundeau în case rurale abandonate, unde aveau tot timpul să deschidă seifurile bancomatelor și să ia banii.

Carabinierii de la Comandamentul Provincial din Pavia au identificat 7 responsabili, acuzați de asoociere în scopul comiterii de infracțiuni finalizată cu furtul de bancomate.

Dintre cei șapte destinatari ai mandatelor de arestare preventivă, pe moment a fost arestat doar unul, Auraș Niță, de 22 de ani, găsit la Milano, în timp ce ceilalți șase ar fi fugit în străinătate, fiind acum căutați cu mandate internaționale de arestare.

Potrivit presei italiene, toți sunt cetățeni români, de etnie romă, cu antecedente penale, domiciliați în diferite tabere de romi din Italia.

Anchetele au fost demarate plecând de la numerele de înmatriculare ale vehiculelor interceptate în zona Lomellina în timp ce infractorii făceau inspecții la întreprinderi agricole de unde, după câteva zile, erau furate tractoare și excavatoare care apoi erau folosite pentru desprinderea bancomatelor din ziduri.

Loviturile începute între ianuarie și februarie s-au înmulțit la finalul lunii martie, când pe 28, 29 și 30 au fost comise trei atacuri nereușite la tot atâtea bancomate din Sannazzaro de’ Burgondi, Tromello și Zinasco.

Apoi, pe 27 aprilie, a fost furat un bancomat al Cassa di Risparmio din Novara, care conținea 150.000 de euro, însă carabinierii îi luaseră deja în vizor pe infractori. Aceștia, pentru a nu fi capturați în flagrant delict, au abandonat bancomatul și toate uneltele ce urmau a fi folosite pentru a-l deschide.