Skip to content

S-a descoperit singurul MOTIV care ne face pe toți nefericiți

Toți credem că suntem unici și că problemele noastre sunt pur individuale. Cu toate acestea, un nou studiu a constatat că majoritatea oamenilor sunt nefericiți din același motiv.

Nu este din cauza locului de muncă, a lipsei de bani sau a rutinei zilnice, cel mai probabil explicația se găsește în rezultatul studiului.

Cercetările publicate de PsychNET au arătat că dintr-un milion de adolescenți chestionați în Statele Unite, cei care au fost nefericiți au petrecut mult timp uitându-se pe un ecran/ monitor.

Dintre adolescenții studiați, cei care au recunoscut că petrec mai mult de cinci ore pe zi, fie pe telefoanele lor, jucând jocuri video, uitându-se la televizor sau fiind online în general, s-au considerat nefericiți.

În schimb, cei care au petrecut timp cu prietenii lor, au practicat exerciții fizice, au citit cărți sau au studiat, au fost printre cei mai puțin nefericiți.

Într-un articol pentru publicația Quartz, Jean Twenge, unul dintre autorii studiului, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din San Diego, scrie:

“O tendință similară se poate observa și la adulți: eu și co-autorii mei am constatat că adulții cu vârsta peste 30 de ani erau mai puțin fericiți decât erau acum 15 ani și că adulții făceau sex mai rar.

Pot exista multe motive pentru aceste tendințe, dar adulții petrec, de asemenea, mai mult timp în fața unui ecran decât înainte. Acest lucru ar putea însemna se află mai puțin timp față în față cu alte persoane, inclusiv cu partenerii lor de viață.

Rezultatul: mai puțin sex și mai puțină fericire.”

În mod curios, cercetătorii au descoperit adolescenții care nu și-au petrecut deloc timpul online au fost mai puțin fericiți decât cei care și-au dedicat doar o perioadă scurtă de timp internetului (mai puțin de o oră pe zi), precizează The Independent

Evident, în lumea actuală, eliminarea completă a televizoarelor și internetului din viața noastră este aproape imposibilă. Dar poate o utilizare mai echilibrată a lor ne poate ajuta fim mai fericiți.

Marea Britanie a numit un MINISTRU AL SINGURĂTĂȚII: “Trista realitate a vieţii moderne”

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!