Românii din Marea Britanie vor trebui să plătească pentru reglementarea statutului rezidenţei

Comisia Europeană manifestă disponibilitatea de a suporta costurile aferente taxelor pentru cereri de rezidenţă impuse de Marea Britanie, după ieşirea din Uniunea Europeană (Brexit), imigranţilor europeni aflaţi pe teritoriul britanic, afirmă surse comunitare, potrivit Gândul.info.

Ministerul britanic de Interne a avertizat că va impune o taxă de 72 de lire sterline (82 de euro) imigranţilor din state europene care vor cere “reglementarea statutului rezidenţei” în Marea Britanie după ieşirea acestei ţări din UE, programată în martie 2019. Pentru a obţine rezidenţă pe termen nedeterminat, imigranţii din ţări UE vor trebui să demonstreze că au locuit în Marea Britanie cinci ani şi că nu au antecedente penale.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a agreat ideea suportării de către Bruxelles a acestor taxe dacă Londra nu va face vreo ofertă generoasă, afirmă surse politice comunitare citate de cotidianul The Guardian.

Conform surselor citate, Jean-Claude Juncker va aborda personal această temă în discuţiile cu premierul Theresa May. Juncker a semnalat că, în cazul în care nu se va ajunge la o soluţie de compromis, taxa ar putea fi suportată din bugetul comunitar.

Peste 230.000 de români lucrează în Marea Britanie, ocupând locul al treilea ca naţionalitate, după polonezi (916.000) şi irlandezi (322.000).

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *