Țigări și băuturi alcoolice nedeclarate, găsite ascunse într-un microbuz cu destinația Anglia

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit bunuri accizabile (ţigări şi băuturi alcoolice) în valoare de peste 3.000 de lei, nedeclarate şi ascunse în cutii de fructe.

Miercuri, 2 februarie, în jurul orei 22.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un tânăr cu cetăţenie română şi moldoveană, în vârstă de 26 de ani, care conducea un autovehicul marca Mercedes, cu destinaţia Anglia.

Cu cât alcool, tutun și numerar putem circula în cadrul UE. Iată detaliile cele mai importante

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei.

Cu această ocazie, poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în cutii cu fructe, 2.000 de ţigarete (100 de pachete de ţigări) şi 61 litri de băuturi alcoolice, de provenienţă duty-free.

Șofer român, oprit de polițiști în BELGIA. Transporta 500 de kg de carne în sacoșe din rafie

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii întregii cantităţi de bunuri  descoperite, în valoare totală de 3.025 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 10.000 lei, informează Poliția de Frontieră Română.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!