AMBROZIA va fi interzisă în București. Se urmărește distrugerea acestei plante la nivel național

Consilierii generali ai ALDE au realizat un proiect de hotărâre de Consiliu General privind combaterea și distrugerea ambroziei de pe teritoriul Municipiului București, poiect ce va fi votat miercuri 30 august 2017.

“Planul pentru București prevede atât măsuri pentru combaterea ambroziei, dar și o amplă campanie de comunicare pentru a conștientiza pericolele la care se poate expune populația care intră în contact cu această plantă (prin inhalarea polenului, ori contactul direct cu pielea), adică prevenția prin educație/informare.

Proiectul de hotărâre prevede de asemenea amenzi pentru cei care nu vor dispune de măsurile specificate în hotărâre, amenzi cu valoare cuprinsă între 500-2000 RON pentru persoanele fizice și 2500-5000 RON pentru persoanele juridice.

Deoarece ambrozia are o rază de polenizare de cca. 4-500 km, este esențial ca acțiunea de combatere a acestei plante să fie extinsă la nivel național. În acest sens, grupul consilierilor generali ALDE va înainta grupului deputaților și senatorilor ALDE proiectul de hotărâre privind combaterea și distrugerea ambroziei, pentru a genera cadrul legislativ la nivel național, în vederea unei acțiuni cu adevărat eficiente.”, transmite un comunicat de presă al ALDE.

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) provine din regiunile din America. S-a naturalizat în Europa si este o specie invazivă răspândită care poate deveni o buruiană nocivă. Polenul suflat de vânt este, în plus, extrem de alergenic.

Ambrosia artemisiifoliais este o plantă anuală care apare la sfârșitul primăverii. Se înmulțește în mod special prin rizomi, dar și prin sămânță.

Cu toate acestea, ambrozia a fost folosită și ca o plantă medicinală tradițională de către triburile americane indigene.

 

 

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *