Skip to content

Modificare majoră la WhatsApp. Când va fi disponibilă pe telefoanele mobile

Modificare majoră la WhatsApp

Noutăți importante pentru utilizatorii Whatsapp și nu numai. Odată cu cea mai recentă actualizare a aplicației va fi posibil să accesați o funcție complet nouă. Inovația este definită de publicațiile de specialitate a fi revoluționară. Modificarea va schimba pentru totdeauna utilizarea Whatsapp. Despre ce este vorba?

În urma unei viitoare actualizări Whatsapp, se vor putea primi mesaje de la alte aplicații similare pe cea mai folosită aplicație de mesagerie din lume. Funcția seamănă oarecum cu ceea ce a făcut deja Google permițând ca mesajele Hangout și cele trimise cu numărul de telefon din aplicația internă să fie în același loc.
Citiți și: WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane începând din 29 februarie

Funcția Google nu a avut prea mult succes, poate și din cauza utilizării sale limitate. Whatsapp este diferit și în ecosistemul Meta (inclusiv Instagram și Facebook), îmbinarea mesajelor ar putea face accesarea contactelor mai ușoară și mai rapidă.

Actualizare Whatsapp, o aplicație pentru toate mesajele

Nu există o singură aplicație de mesagerie, astfel că în fiecare smartphone sunt instalate mai multe aplicații pentru această funcție. Pe lângă Whatsapp și mesajele interne de pe telefon, există și Telegram, Messenger și multe altele. Actualizarea WhatsApp va permite gestionarea mesajelor într-un singur loc, notează Money.it.

Ideea este să conectați toate aplicațiile de mesagerie la Whatsapp și să păstrați toate mesajele într-un singur loc. Aplicațiile care vor fi conectate la Whatsapp cu acest sistem ar putea obține criptarea end-to-end. Se studiază o metodă în acest scop, dar nu este încă sigur cum se va întâmpla.

Când apare noua funcție

Meta o numește „interoperabilitate” și este capacitatea de a interacționa cu un sistem hiperconectat. De la Facebook până la Instagram și Whatsapp, compania a încercat să pună într-un singur loc gestionarea mesajelor. Această nouă funcție va deveni utilizabilă din martie 2024.
Citiți și: Apel pe WhatsApp de la număr internațional necunoscut. Ce trebuie să faci

Momentan doar unele funcții sunt active. Din martie, însă, se vor putea primi mesaje text, imagini, mesaje vocale, videoclipuri și fișiere cu o singură aplicație: Whatsapp. Pentru apeluri și chaturi de grup va trebui să așteptați încă câteva luni. Nu a fost oferită nicio dată de lansare pentru a doua parte a acestor noutăți majore.

Cum funcționeazã

Odată ce aplicația WhatsApp va fi actualizată, din martie utilizatorii vor fi rugați să conecteze toate aplicațiile de mesagerie. Dacă acceptați, veți vedea mesaje de la alte aplicații într-o secțiune separată în partea de sus a căsuței dvs. de mesaje.

Ideea este de a depăși obstacolul dispersării mesajelor, putând ajunge la toți cei care preferă o altă aplicație direct de pe Whatsapp.

Cum să nu activezi noua funcție

Dick Brouwer, directorul tehnic al WhatsApp, a subliniat cerința fundamentală pentru aducerea mesajelor la WhatsApp: va fi necesară acceptarea noilor condiții.

Utilizatorii pot alege dacă doresc sau nu să participe și să fie deschiși la schimbul de mesaje cu terți. Fiți atenți, însă, pentru că pot exista riscuri: spam și escrocherii.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!