Skip to content

Român prins cu o carte de identitate falsă pe care voia să o ducă în Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un cetăţean român care avea asupra sa o carte de identitate falsă, pe care intenţiona să o ducă în Germania.

În data de 16 aprilie, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un microbuz, cetăţeanul român Ivan B., în vârsta de 45 de ani.

În baza unei analize de risc pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi a bagajelor, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în borseta acestuia o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe un alt nume şi care avea imprimată fotografia unui alt bărbat.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost rugat de o persoană, ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, să ducă documentul din Chişinău în Germania, neştiind că acesta este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.