Tânăr prins la controlul de frontieră cu buletin românesc fals: „L-am cumpărat ca să-mi impresionez prietenii de ziua mea”

Miercuri, 4 august, în jurul orei 10.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 31 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, ocazie cu care în borseta bărbatului, a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele acestuia și având aplicată propria fotografie.

Polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul a declarat că documentul descoperit la controlul de frontieră l-a procurat prin intermediul unei reţele de socializare, cu 20 de euro, pentru a-şi impresiona prietenii prezenţi la petrecerea organizată cu prilejul zilei sale de naştere.

Tânărul este cercetat penal pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Cetățean moldovean, depistat la frontieră cu o carte de identitate falsă ascunsă în husa telefonului

Tânăr din Republica Moldova, depistat la frontieră cu buletin românesc fals ascuns în încălțăminte

Buletin românesc fals utilizat în Franța pentru muncă, depistat la frontieră în posesia unui bărbat din Republica Moldova

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!