Skip to content

Cunoscut medic anestezist și profesor universitar, afacerist în sănătate și imobiliare

Agenția Națională de Integritate – ANI a constatat că șeful unei secții din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara s-a aflat timp de patru ani în stare de incompatibilitate.

Potrivit unui comunicat din 1 februarie 2021, în perioada 22 noiembrie 2016 – 11 noiembrie 2020, Petru-Martin Deutsch a deținut simultan cu funcția de șef secție în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara și calitatea de asociat, respectiv funcția de administrator, în cadrul a două societăți comerciale.

Prof. univ.dr. Petru-Martin Deutsch are 57 ani, este șeful Secției de Anestezie – Terapie Intensivă și cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Datele de la Registrul Comerțului arată că Deutsch a cochetat de 30 de ani cu afacerile. În 1991, a fost unul dintre cei patru asociați și administratori ai Octopus S.R.L. Radiată zece ani mai târziu, firma avea ca obiect de activitate comerțul cu produse diverse.

O altă societate comercială la care prof.univ.dr. Deutsch a fost asociat și administrator s-a numit Arvex-Bac S.R.L., fondată în 1994 și radiată tot în 2001, exact ca Octopus.

La un an de la falimentul celor două firme de mai sus, doctorul a înființat împreună cu un amic S.C. Dyna PMD Invest S.R.L., activă în domeniul bazelor sportive, dar are ca obiect de activitate și dezvoltarea imobiliară. La Dyna, vechea denumire a firmei fiind Deutsch & Comp. Timișoara, proaspătul declarat incompatibil deținea 50% din părțile sociale, administrator fiind partenerul său.

O altă societate comercială din domeniul imobiliar înființată și administrată de medicul Deutsch este Absolute PMD Biz Invest S.R.L., înființată în 2005. A rezistat pe piață doar șapte ani după care a intrat în faliment. Graficul de mai sus prezintă toate firmele în care a figurat medicul Deutsch, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

În domeniul medical, Deutsch deține o treime din SDD Anestezia SRL, fondată în 2016 la Timișoara împreună cu alți doi medici anesteziști.

Unul dintre ei este prof. univ. dr. Dorel Săndesc, prorectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și fost șef Clinicii Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara. Celălalt este medicul Sorin David de la Clinica Obstretică-Ginecologie „Bega”, el deținând și funcția de administrator.

Nereguli grave la spitalul unde o pacientă a fost rănită de o piesă desprinsă dintr-un tomograf

Potrivit legii, funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu deținerea de către manager persoană fizică, manager persoană juridică ori reprezentant al persoanei juridice de părți sociale, acțiuni sau interese la societăți comerciale, ori organizații nonguvernamentale care stabilesc relații cu caracter patrimonial cu spitalul la care persoana în cauză exercită funcția de manager.

În cazul unui conflict de interese, managerului i se poate rezilia contractul de administrare și este bun de plată pentru daunele cauzate spitalului.

În martie 2020, Deutsch a revenit pe piața imobiliară înființând împreună cu soția sa Deutsch Residence S.R.L. unde doamna Deutsch este administrator. Dumneaei deține și o altă societate comercială în domeniul asistenţei medicale: Deutsch Anestezie S.R.L.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!

Godină, despre umilirea arestatei Pintea de la PSD: „O văicăreală ieftină a unei persoane care, până nu demult, era suficient de sănătoasă cât să poată conduce un spital”