Skip to content

Scala din Milano își lansează propriul canal de live streaming

Scala din Milano își lansează propriul canal de live streaming

Teatro alla Scala își va lansa pe 10 februarie propriul canal de live streaming. Pe 3 august se vor împlini 245 de ani de la deschiderea celebrei opere din Milano.

Spectacole de operă, balet şi concerte vor fi transmise în direct, dar și spectacole vechi pot fi revăzute, relatează Agenția France-Presse preluată de Agerpres.

Primul spectacol transmis în direct pe 14 februarie va fi Vecerniile Siciliene (I vespri siciliani), o operă în cinci acte de Giuseppe Verdi. Pe de altă parte, potrivit aceleiași surse, primele spectacole din arhivă sunt disponibile începând cu 9 februarie.

Directorul instituției, Dominique Meyer, a declarat că astfel vor ajunge în fiecare casă de pe mapamond și, mai mult, Scala va decide singură ce program va difuza. El a mai precizat într-o conferință de presă că este o chestiune de independență, dar va păstra parteneriatul cu postul public RAI.

Această platformă este dedicată și generaţiilor mai tinere care pot aborda cu uşurinţă un imens patrimoniu artistic, mai precizează sursa citată. Lascala.tv va fi contracost, cu excepția școlilor, prețurile variind între 2,90 şi 11,90 euro în funcţie de calitatea audio şi video oferită şi de modul în care este transmis spectacolul, live sau din arhivele operei.

Meyer a fost directorul Operei din Viena timp de zece ani până în 2020. În 2013 el a lansat platforma de streaming a operei vieneze. (Sursa foto: Facebook Teatro alla Scala / Brescia – Amisano)

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!