Skip to content

Partidul Berii din Austria va intra din nou în lupta pentru parlamentare

partidul berii austria

Partidul Berii din Austria a anunțat că va intra în lupta pentru alegerile legislative din acest an. Membrii săi speră să obțină un rezultat bun, mai ales că președintele acestei formațiuni politice a ieșit pe locul al treilea la alegerile prezidențiale din 2022.

Partidul Berii (Bierpartei Österreich a fost înființat în 2014 și a mai participat la alegeri în 2019 când a obținut dloar 0,1%. Liderul său, Dominik Wlazny, este de profesie medic, are 37 de ani și este cunoscut pe scena muzicii punk-rock ca Marco Pogo, iar trupa sa se numește Turbobier.

Wlazny a declarat că de această dată partidul său este mai pregătit pentru bătălia electorală și este convins că poate aduce o contribuţie pozitivă în parlament. Pentru a intra în parlament, partidul său are nevoie de 4% din sufragii. El a explicat în presa austriacă că a înființat formațiunea politică pentru că țara avea nevoie de o mișcare puternică pentru bere. Intrarea în politică a făcut-o după ce în Austria a izbucnit scandalul Ibizagate.

Afacerea Ibiza a fost un scandal politic declanșat în 2019 în Austria în care a fost implicat Heinz-Christian Strache, fostul vicecancelar al Austriei și lider al Partidului Libertății (FPÖ), ca precum și Johann Gudenus, adjunctul său pe linie de partid.

Strache și Gudenus au fost filmați în timpul unei întâlniri care a avut loc la Ibiza în timp ce dicutau cu o prezumtivă femeie de afaceri din Rusia. Aceasta le-a promis ajutor în publicarea unor știri pozitive despre FPÖ de o acoperire pozitivă a știrilor în schimbul unor contracte guvernamentale.

Scandalul a provocat prăbușirea coaliției de guvernare austriece. Ulterior, Sebastian Kurz a fost demis din funcție ca cancelar austriac, iar Strache a susținut că nu a comis niciodată activități ilegale deși ulterior a fost condamnat pentru corupție.
O femeie a returnat o halbă de bere pe care a furat-o acum 55 de ani din Germania

La alegerile din 2019, Partidul Berii a anunțat că va da bere gratis persoanelor care vor semna declarațiile de susținere electorală. Membrii lui s-au concentrat să atragă votanți numai în zona Vienei, reușind să strângă suficente semnături pentru a figura pe buletinele de vot.

Potrivit actului său constitutiv, Partidul Berii este o „mișcare berocratică” (bierokratische Bewegung) unde puterea vine de la bere. Partidul recunoaște importanța libertății de opinie, cum ar fi alegerea liberă a oricărui tip de bere. În plus, statutul prevede că formațiunea crede în diversitate și de aceea susține că berile de import trebuie să fie tolerate. Persoanele care nu au talent la băut bere ar trebui să primească îngrijiri speciale.

Programul electoral al partidului pentru alegerile din 2020 din Viena conținea printre altele: o fântână arteziană din care să curgă bere în locul celebrei Hochstrahlbrunnen; desființarea orarului de funcționare impus pentru baruri și restaurante; taxa pe băutură din baruri și restaurante să fie eliminată, iar atrocitățile precum „radler” să fie taxate cu 50%; toți austriecii să primească lunar un butoi de bere (50 de litri/adult și 20 de litri/copil); toată lumea are dreptul să trăiască și să fie lăsat să trăiască cu excepția celor care beau radler.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!