Skip to content

Soțul lui Șoșoacă, dat afară de la Oltchim pentru absențe nemotivate, a plecat cu echipamentul de serviciu

Soțul lui Șoșoacă, dat afară de la Oltchim

Soțul lui Șoșoacă, dat afară de la Oltchim, pentru că timp de o lună și jumătate a uitat să dea pe la serviciu. Dumitru Silvestru Șoșoacă este al treilea soț al senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Mai mult, el a încasat sume necuvenite reprezentând prima de vacanță și zilele de concediu în care absenta de la muncă, Șoșoacă a plecat și cu echipamentul de serviciu în valoare de 85 de lei: casca PVC, capișon, haină vătuită și cizme antiacide.

În vârstă de 44 de ani, Șoșoacă a fost salariatul Oltchim S.A., secția Propenoxid, în perioada februarie 2001 – septembrie 2018 când a fost concediat pentru absențe nemotivate de la serviciu.

De la începutul lunii august 2018 și până pe 19 septembrie, când i s-a desfăcut contractul de muncă din motive disciplinare, D.S. Șoșoacă n-a mai dat pe la muncă.

De aceea, șefii Oltchim au decis să-l dea afară și i-au trimis o notificare din care reieșea că trebuie să returneze combinatului 978 de lei, sumă care reprezenta contravaloarea concediului de odihnă și prima de vacanță încasate necuvenit pe anul 2018, precum și contravaloarea echipamentului de lucru și protecție care, la data încetării contractului, nu avea termenul de uzură expirat.

Nu a returnat banii, astfel că reprezentanții Oltchim, un consorțiu de lichidatori judiciari, au decis să-l dea pe D.S. Șoșoacă în judecată. La proces, acesta a fost reprezentat de soția sa, senatoarea Diana Șoșoacă.

CTP: Şoşoacă urmăreşte să atragă capital politic din partea oamenilor cu minte puţină

Dosarul a fost înregistrat în aprilie 2019 și, la proces, Oltchim a demonstrat judecătorilor, cu extrase de cont, că soțul Dianei Șoșoacă are de achitat suma de 978 de lei.

Soții Șoșoacă au încercat să explice instanței că „extrasele de cont nu dovedesc nimic, iar el nu a încasat niciodată acele sume exorbitante (n.r. – 978 lei) care apar în extrase”.

Pe de altă parte, Oltchim, aflat în faliment, trebuia să-i achite lui Șoșoacă o altă sumă exorbitantă, 1.064 de lei, conform procedurii insolvenței.

D.S. Șoșoacă a cerut ca această sumă să fie actualizată cu indicele de inflaţie si dobânda legală. Reprezentanții Oltchim au susținut că soțul senatoarei nu s-a prezentat să încaseze această sumă deși avea cunoștință că poate face acest lucru.

Explicațiile cuplului Șoșoacă legate de datoriile către Oltchim nu i-au convins pe judecători care au hotărât, pe 15 februarie 2021, ca bărbatul senatoarei să plătească cei 978 de lei, sumă încasată necuvenit care include și contravaloarea echipamentului de protecție.

Instanța a mai hotărât ca compensarea sumelor, urmând ca Oltchim să achite diferenţa cuvenit pârâtului reclamant, în urma actualizării sumei de 1.064 lei. Decizia i-a nemulțumit pe reprezentații combinatului care au făcut apel. Nu s-a stabilit încă primul termen al acestuia.

În prezent, D.S. Șoșoacă lucrează, potrivit declarației de avere a senatoarei, secretar la cabinetul ei de avocatură și șef de tură la S.C. Varabev S.R.L., o firmă din Popești-Leordeni care are ca obiect de activitate consultanța în afaceri, comerț cu combustibil sau jucării.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!

Jihadistul Zoltan din Popești-Leordeni, pasionat de bombe și imagini cu oameni decapitați de ISIS