Skip to content

Bucureștenii Duduianu, Baeram și Boacă, condamnați în Anglia pentru furt. Victimele erau bătrâni

Poliția Metropolitană londoneză a anunțat într-un comunicat de presă că trei prolifici hoți români au fost condamnați pentru mai multe furturi comise în estul Londrei.

Pe 23 noiembrie 2018, cei trei bucureșteni și-au recunoscut faptele în fața instanței. Șapte zile mai târziu, au fost condamnați.

Ancheta a fost efectuată de polițiștii de la Transporturi care urmăreau hoții din autobuze.

Nuți Baeram, în vârstă de 39 de ani, și Antonivici Duduianu, 43 de ani, fără domiciliu stabil în Anglia, au fost condamnați la patru ani de închisoare pentru 19 infracțiuni comise într-o perioadă de opt luni.

Liviu George Boacă are 27 de ani și a recunoscut patru furturi. El a fost condamnat la doi ani și patru luni.

Polițiștii i-au identificat pe cei trei bucureșteni după ce au vizionat zeci de ore de înregistrări făcute de camerele de supraveghere.

Furturile au fost comise în cartierele Barking and Dagenham și Newham and Redbridge din estul Londrei între ianuarie și august 2018.

Victimele erau în special bătrâni sau persoane vulnerabile. Cea mai în vârstă dintre acestea avea 93 de ani.

Tactica era simplă. Se ofereau să ajute victima să coboare din autobuz sau să urce în el, blocau accesul și în acest timp umblau la buzunare.

O altă metodă de distragere a atenției era punerea unei eșarfe peste geanta victimei.

Sustrăgeau bani, carduri bancare și telefoane mobile.

Polițistul Shaun Holyhead a declarat că, pentru a nu fi depistați, cei trei veneau cu avionul în Marea Britanie, comiteau furturile și apoi plecau în România.

Această tactică nu le-a fost de folos, ei fiind identificați după o muncă asiduă a anchetatorilor.

„Insensibilitatea pe care au arătat-o când au vizat oameni în vârstă este de-a dreptul șocantă. Au sustras sume de bani ce pot părea mici pentru unii, dar pentru unele din victime aceste sume erau importante și le-a afectat viața”, a mai precizat Holyhead.

Polițistul speră că aceste condamnări vor reprezenta un exemplu pentru alți hoți de buzunare care operează în mijloacele de transport în comun din Londra, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!