Skip to content

AUSTRIA: Viena și două landuri introduc noi restricții din cauza Covid-19

Viena și landurile Austria Inferioară şi Burgenland introduc noi restricții, în special în perioada Paștelui catolic, din cauza numărului mare de infectări cu varianta britanică a Sars-Cov-2. Măsura vine la mai puțin de o lună după ridicarea carantinei totale din Austria.

La nivel național, măsurile sanitare rămân neschimbate, dar cele două landuri și Viena se vor închide din nou în perioada 1 – 6 aprilie, potrivit agenției de presă austriece APA preluată de Agerpres.

Magazinele neesențiale vor fi închise în perioada menționată, dar trebuie spus că înainte de pandemie toate magazinele erau închise în duminica Paştelui şi a doua zi. Vor fi deschise magazinele alimentare, farmaciile și tutungeriile.

Lista actualizată a statelor pentru care se impune carantina! Austria, Italia, Marea Britanie și Spania, în continuare țări cu risc epidemiologic

Ministrul Sănătății, Rudi Anschober, a negociat marți cu primarul Vienei și cu liderii celor două landuri un pachet dur de măsuri împotriva Covid-19.

Noile reguli prevăd, potrivit cotidianului Heute, interdicția de a ieși din casă, iar întâlnirile sunt permise numai cu o persoană de contact apropiată.

Școala se va face online până după vacanța de Paște când elevii se vor întoarce treptat la școală, dar trebuie să prezinte teste PCR.

Masca FFP2 este obligatorie în spațiile închise când sunt prezente mai multe persoane. Mai mult, FFP2 este obligatorie și în aer liber în locuri aglomerate. Această măsură va fi impusă în perioada 1 – 11 aprilie.

Testele anti-Covid vor deveni obligatorii o dată pe săptămână dacă angajații nu lucrează de acasă. Validitatea testului pentru navetiști la intrarea în țară trebuie redusă foarte mult. Acestea vor fi efectuate de două ori pe săptămână.

Controalele la granița cu Slovacia și Ungaria vor fi intensificate.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!

Un român care trăia într-o pădure din Austria, dus de polițiști la spital