Skip to content

Fotbaliști din Liga a II-a, șantajați de cămătari și amenințați să trucheze meciuri

La data de 13 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat șase percheziții domiciliare într-un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri.

Jucătorii ar fi fost determinați să facă aceste lucruri prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care le-au împrumutat sume de bani cu camătă.

Mai multe persoane sunt audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Gazeta Sporturilor a publicat numele echipei unde activau fotbaliștii: Dacia Unirea Brăila. Conform sursei citate, cazul este cunoscut încă din decembrie 2017. Antrenorul de atunci al echipei declara la finalul meciului pierdut (1-4) cu Știința Miroslava: „Au fost jucători care au avut tot felul de preocupări, orice altceva decât fotbal. Au fost unii care au început să vândă meciurile, precum Roșu și Iosofache. Au fost niște ordinari blatiști, nenorociți! Au vândut meciuri în draci!”.

Cei doi jucători au negat acuzațiile și s-au apărat susținând că erau neplătiți de aproape zece luni. Comisia de Integritate a FRF nu a luat nicio măsură.

Conform sursei citate, principalul jucător implicat în acest dosar este Costel Roșu, în prezent legitimat la un club din Liga a III-a. Cel care-l amenința și șantaja este brăileanul Florin Petcu.

Hagi, întâlnire de taină cu Dragnea și Ponta. Cum influențează politicienii fotbalul

DANEMARCA: Adolescent român, participant la un turneu de fotbal, condamnat pentru viol

Un fost fotbalist susține că înainte de 1989 l-a prins pe Hagi în pat cu un medic sirian