Skip to content

Student bătăuș, arestat pentru dare de mită. Oferta a fost de 30.000 de euro

Student bătăuș, arestat pentru dare de mită. Oferta a fost de 30.000 de euro

Un student bătăuș săltat pentru mai multe „vitejii” din trafic a amenințat cu bătaia polițiștii care îl anchetau. Apoi le-a oferit 30.000 de euro mită.

George Constantin Rusu din Botoșani are 23 de ani și este, conform presei locale, student în anul IV la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, fosta Universitate de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară.

Cifra patru are pentru el o semnificație aparte în 2024. Rusu a fost reținut pe 6 martie de procurorii DNA Iași pentru tentativa de mituire a unor polițiști de la Secția 4 Poliție Urbană din Iași. El este acuzat de mai multe infracțiuni: distrugere, amenințare, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, ultraj (două fapte) și dare de mită.
Student din Cluj, arestat pentru afaceri ilegale cu chihuahua. Va fi extrădat în SUA

Pe 19 februarie 2024 studentul de la Științele Vieții a distrus un autoturism în trafic după ce în prealabil se șicanase cu șoferul acestuia. Apoi, a acroșat în parcarea unui mall un alt vehicul. Când polițiștii au apărut la locul incidentului și i-au cerut să dea probe pentru stabilirea alcoolemiei, studentul a refuzat. Așa că a fost dus la secție.

Aici a început să amenințe doi polițiști „cu exercitarea unor violențe fizice”, conform unui comunicat al DNA. Pe unul dintre ei l-a și lovit, susțin procurorii. Dacă a văzut că nu merge cu bătaia, studentul Rusu a schimbat placa. Le-a oferit celor doi agenți sume între 3.000 de lei și 30.000 de euro ca să-l facă scăpat de dosar. Parafrazându-l pe Ion Cristoiu: „Am învățat lucrul ăsta, pe care îl știu din istorie. Banii vin de undeva. Nu înțeleg de unde au atâția bani… De unde?”

Denunțul a fost formulat de conducerea Secției 4 la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Iași. Comunicatul DGA nu precizează când a fost făcut denunțul, însă trecuseră 17 de zile de la incident și pănă la data reținerii. Pe 7 martie, Rusu a fost dus la Tribunalul Iași cu propunere de arestare preventivă.
Academia de Poliție: Studenți la Crimă Organizată au luat licența pe sub mână

Judecătorii l-au arestat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, ultraj și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Timp de cel puțin 30 de zile, până pe 5 aprilie 2024, studentul de la Științele Vieții va avea șansa să învețe la „Școala Vieții”.  

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!