Skip to content

MAREA BRITANIE: Asasinul unei românce, închisoare pe viață

O instanță din Marea Britanie l-a condamnat la închisoare pe viață pe un român acuzat că și-a omorât partenera. Magistrații au decis pe 21 octombrie ca asasinul să poată fi eliberat după minimum 21 de ani de detenție.

Vasile Bratu în vârstă de 40 de ani a fost găsit vinovat de omor după ce și-a înjunghiat partenera în spate cu o foarfecă. Constanța Bunea avea 49 de ani și a început relația cu criminalul în august 2019 când s-a mutat din România în Marea Britanie.

Pe 4 aprilie 2021,  în jurul orei 02.15, Poliția și Ambulanța au fost chemate la apartamentul pe care perechea îl împărțea în Ravine Grove, Plumstead, se arată într-un comunicat al Poliției Metropolitane din Londra.

Paramedicii au găsit-o pe Constanța în baie sângerând puternic de la o rană înjunghiată în spate. În ciuda eforturilor de a o resuscita, femeia a fost declarată decedată.

Partenerul ei a declarant inițial că victima a căzut pe o foarfecă și așa s-a rănit. Polițiștii nu au crezut povestea și l-au arestat.

În timpul procesului, judecătorii au aflat că familia Constanței avea suspiciuni că Vasile Bratu era violent și își manipula partenera. Când rudele au încercat să afle ce se întâmplă, Bratu a devenit violent.

Inspectorul-șef Kate Kieran din cadrul Poliției Metropolitane a declarat că Vasile Bratu este un om violent și că este satisfăcut de faptul că juriul l-a condamnat.

„Constanța a venit în Marea Britanie pentru a oferi o viață mai bună familiei sale din România, dar la scurt timp după întâlnirea cu Bratu se pare că a devenit copleșită de comportamentul manipulator al acestuia. Acest comportament a dus apoi la violențe care s-au încheiat în mod tragic cu uciderea Constanței”, a mai spus polițistul.

Ofițerul a mai explicat că orice persoană care suferă din cauza partenerului trebuie să ceară ajutor.

Româncă, ucisă de soțul italian și dată la porci. Caz rezolvat după 20 de ani

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!