O instanță din Marea Britanie l-a condamnat la închisoare pe viață pe un român acuzat că și-a omorât partenera. Magistrații au decis pe 21 octombrie ca asasinul să poată fi eliberat după minimum 21 de ani de detenție.

Vasile Bratu în vârstă de 40 de ani a fost găsit vinovat de omor după ce și-a înjunghiat partenera în spate cu o foarfecă. Constanța Bunea avea 49 de ani și a început relația cu criminalul în august 2019 când s-a mutat din România în Marea Britanie.

Pe 4 aprilie 2021,  în jurul orei 02.15, Poliția și Ambulanța au fost chemate la apartamentul pe care perechea îl împărțea în Ravine Grove, Plumstead, se arată într-un comunicat al Poliției Metropolitane din Londra.

Paramedicii au găsit-o pe Constanța în baie sângerând puternic de la o rană înjunghiată în spate. În ciuda eforturilor de a o resuscita, femeia a fost declarată decedată.

Partenerul ei a declarant inițial că victima a căzut pe o foarfecă și așa s-a rănit. Polițiștii nu au crezut povestea și l-au arestat.

În timpul procesului, judecătorii au aflat că familia Constanței avea suspiciuni că Vasile Bratu era violent și își manipula partenera. Când rudele au încercat să afle ce se întâmplă, Bratu a devenit violent.

Inspectorul-șef Kate Kieran din cadrul Poliției Metropolitane a declarat că Vasile Bratu este un om violent și că este satisfăcut de faptul că juriul l-a condamnat.

„Constanța a venit în Marea Britanie pentru a oferi o viață mai bună familiei sale din România, dar la scurt timp după întâlnirea cu Bratu se pare că a devenit copleșită de comportamentul manipulator al acestuia. Acest comportament a dus apoi la violențe care s-au încheiat în mod tragic cu uciderea Constanței”, a mai spus polițistul.

Ofițerul a mai explicat că orice persoană care suferă din cauza partenerului trebuie să ceară ajutor.

Româncă, ucisă de soțul italian și dată la porci. Caz rezolvat după 20 de ani

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!